شیر پاستوریزه به شیری گفته میشود که عاری از هر نوع میکروب بیماریزا است. برای پاستوریزاسیون شیر در صنعت، شیر را به صورت غیر مستقیم و کنترل شده حداقل تا دمای 72 درجه سانتیگراد و به مدت 15 ثانیه حرارت میدهند. شیر پاستوریزه را در صورت رعایت شدن زنجیره سرد 2 تا 5 روز میتوان نگهداری کرد.
زنجیره سرد به زنجیرهای گفته میشود که در آن دمای شیر در هنگام نگهداری، توزیع و عرضه تا زمان مصرف در حدود 4 درجه سانتیگراد حفظ شود. بررسیها نشان میدهد بیشتر شکایات مربوط به فساد و به اصطلاح عامه بریدگی شیر مربوط به عدم رعایت زنجیره سرد است. لذا لازم است در هنگام خرید به این نکته توجه شود.